Powered By Blogger

четвъртък, 22 май 2014 г.

Хлебарката Берта

Наскоро забелязах, че лятото дошло.  Днес по-точно. Сериозно, кога мина половин година?
Та лятото дошлоооо! Усетих го по аромата.
На пот и спарен гъз.
И направих силна паник атака.
Ей, като кажат лято и моренце… бах аз тоз оргазъм.
И като си помислиш, че народът ходи на море за да се напива, да яде цаци и да гледа цици.
Ся темата е за циците.
И за секса през лятото.
Сексът през лятото е мъка. Повярвай ми. Който е отдолу бърше потта на тоя отгоре, за да не се плъзга повече от нужното, и е гадно да ти капе солен дъжд по очите, носа, в устата. Тва дето го пише в любовните романи не е вярно. Неудобно е, убива, хапят те комари и главата ти се блъска в някой камък. Ева дочакваш да свърши.
На това му викали романтика.
Пясък в задника, потни тела, изгоряла кожа, боли като те пипнат, понеже като идеш на плажа всеки има малко тен, само ти си бял като немска пишка (чувала съм, ей!), и гледаш да наваксаш от първия ден. Заливаш се с олио и масла, просваш се като смазана хлебарка (казвала ли съм ти за хлебарката Берта?) и се печеш като вурст (не Кончита с  брадата), а баш като вурст до състояние варен омар, само че не изглеждаш апетитно, но на поза го докарваш.
Вечерта танцуваш в дискотеката като Майкъл Флатли, понеже не можеш да си мърдаш тялото от коленете надолу.
В същото време хващаш яко разстройство с повръщане и като седнеш на кенефната чиния, после кожата ти остава залепена там.
Плажът – яко. Пищят деца (няма лошо), но с тях пищят и майки, баби, лели, само бащите не говорят, понеже се борят с ерекцията, докато четат „Сто години самота” или „Престъпление и наказание”, все на първа глава.
И после… АТАКА! Към морето! Като стадо носорози, настъпват те, пръскат ти пясък в очите, капят те със сладолед, поливат те с бира.
И жените… мамо мила. Ходи и дрънчи като оркестър. Гривните й тежат колкото чанта с инструменти на водопроводчик. Обеците – врещящи цветове! И сандалки с високо токче.
И слага грим за плажа. Не плува, ами само се подмива. И „Мило, намажи ми гърба”.
По-зрелите жени плетат. Някои мъже също.
По-зрелите мъже не бива да носят боксерки, че… то… изпада.
Мразя да ходя на плаж, макар че съм от Бургас. Винаги съм мразела, още от дете. Ненавиждах тогава, ненавиждам и сега.
Ресторантите… много странно! Народът е  беден, а няма една свободна маса в 70 заведения по цялата плажна ивица. Няма да коментирам.
Добре, няма лошо бабата да се пече по сутиен и по кюлоти, ама защо после се прибира така до тях? Иначе за чушкопека слага най-новия си кат!
Нудистките плажове… колко много излишни неща висят по хората. В това число и dingleberries J ако ме разбираш правилно. Хах.
На това някои хора казват почивка. И отмора. И красиви гледки.
Знам, че не си съгласен. Само казвам, че не за всеки морето през лятото е атракцион. Много рядко някоя красива жена ще легне сама на плажа. Това го има в лигавите клипове на Крис Айзък. Хелена Кристенсен е много млада и много красива там, но повярвай ми, такава жена няма да дойде при теб, тя има да държи чепа на някой чичо с изкуствени зъби и 142 пластични операции, а и такива жени не ходят като кошути по обществените плажове.
Съвет към жените: цветът и моделът на банския нямат никакво значение.
И Джордж Клуни се жени.
За тийнейджърките – Джъстин Бийбър е идиот.
Тревата е жълта, всичко е изгоряло. Небето не смее да поплаче.
А няма нищо по-красиво от плачещо небе.
Хах, сетих се в Кипър една приятелка ми казваше „Гери, не мога да разбера дали съм се напикала или съм чак толкова потна”. Виках й: „Няма значение, все е солено и все ще изсъхне след пет минути”.
Обичах един плаж на 5 километра от Писури в Кипър. Има малка таверна, която не затваря цяла година. През юли и август англичаните са го налазили като неначукана жена Крисчън Грей и не е хубаво да се ходи. Но през останалото време… там е моята продънена лодка. Лягах в нея, зимата с якето дори и си представях как плувам. Всъщност съм плувала.
Тогава бях щастлива.
Обичам морето. Преди си мислех, че обичам морето само в Бургас, но сега не знам. Мисля, че повече обичам морето в Кипър. Там има много хлебарки, казвала съм ти, толкова са големи, че чак очите им изглеждат като човешки. Гледат те с една такава нечовешка доброта и тупуркат с крачета.
Във Виена има много хора. Някои са толкова са дребни, че чак очите им са като на хлебарки.  
Май и аз така… дребна хлебарка… мърдам, мърдам с пипалца и чакам някой да ми сложи каишката и да ме вземе за домашен любимец и да ме разходи из парка.
Казвала ли съм ти за хлебарката Берта? Е, сега ти казвам.
Преди няколко години не можех да си представя живота си без море.
Каква ирония.
Случи ми се. Живот без море.
То пък един живот. Като за хлебарка.


6 коментара:

  1. През лятото сексът се прави прави или на задна, въобще минимум телесен допир, където не е нужно... И се ходи на плаж рано или късно през лятото, иначе е селяния, цигания и олигофрения, но пък подхранва мизантропия като стой та гледай. Въобще претъпканият плаж е отврат като мола, само дето всички са голи. Демек точно си е като мола.

    ОтговорИзтриване
  2. Април си бях в БГ за Великден и ходих в мола, Странно защо останах с впечатлението, че доста хора ходят там на разходка. Аз ходих да ям плескавица. :)

    ОтговорИзтриване
  3. това ми напомня и на холивудския романтизиран секс рано сутринта (за събуждане) с много цИлуване и милУване. баси...аз сутринта не мога собствения си дъх да понасям, камо ли да ми се вре некой неумит в муцуната и да ми лъха...аре нЕма нужда. а ако добавим към типичния сутршен коктейл от нормални човешки миризми и редовната употреба на никотин (guilty as charged) и алкохол (аз не пия ма 100% от мъжете с които съм осъмвала -да) и се сещаш какво се получава..или както казваше една приятелка 'след купон и забивка за една нощ няма по-лошо от изнизването на сутринта. все едно цяло стадо порове са ми умрели в устата')
    а във филмите сички са едни вчесани, загладени, чисти и прегледни - да им се ненагледаш.

    ОтговорИзтриване
  4. Не знам за филмите, но книгите за любов... там сутершния секс е описан като няк'ва манна небесна, Три месеца и половина превеждах една такава трилогия тая година, излязоха двете, как се купуват не е истина, но това е порочно, защото създава в по-младите жени нереалистични очаквания. Но сега довършвам една книга, на която съм се смяла от сърце, ама със сълзи. Как всичко изглежда през окото на мъжа. И е толкова вярно! Значи аз сутрин като се събудя, не искам никой да ми говори поне час, искам да си изпия кафето на спокойствие, да си врътна една игричка, да изпуша 5 цигари. Затова се принудих да ставам час по-рано. Последното нещо наистина, за което жената мисли сутрин е секс, а този дар от бога, с който мъжете се събуждат, жалко... но в повечето случи отива зян. :) Просто допълвам коктейла от миризми. Но зимата студът някак консервира. Виж лятото е друга работа, То идва, за да ни напомни, че сме само като бозайници. :)

    ОтговорИзтриване
  5. много добре казано :) просто който си мисли, че да събужда благоверната с тактично побутване на т'ва там натопорченото е много секси и яко просто не знае в какъв филм се вкарва. и аз преди първата цигара сутрин съм неадекватна. а за филмите и (все по-разпространеното) порно,в което се клатят по 20 и кусур минути и никоя никога не й се възпалява пикочния канал и не й пари после 3 дена след това - да, добре ше МУ кажа. изобщо хората са се вкарали в толкова невъобразимо ужасяваща виртуална реалност, че не спирам да се ужасявам. всичките профилни (а и изобщо) снимки са пипнати щото сакън да не разбИрЪт съсиедитЪ, че имаш пори/гънки/точици по кожата си. всички са полови атлети до един, остроумни, удивително забавни и чудесна компания. аналният секс е (пред)игра на оня там...как се викаше..обикновения? и не е вярно, че редовното практикуване води до изпускане, точно обратното - така се тренирали сфинктерните мускули и се стягали; също бил профилактика против хемороиди и с по-малка възможност з предване на инфекции (тези последните неща са директни цитати на изтъкнатата сексоложка Кобилкина...и така, мдам...
    т'ва mommy porn дето си го превеждала е*** майката на санитарния фаянс направо. за него просто нямам думи. но пък е неприлично да казваш, че не харесваш фифти шейдс някой като ти опява къв шедьовър на съвремения феминизъм и сексуална свобода, въпреки че в английския си оригинал е писано като от третокласник (къси накъсани изречения с проста граматика, сакън да не използваме нЕкое по-сложно време или структура ;))

    ОтговорИзтриване
  6. O, аз 50 ти вече го забравих, Сега са нови трилогии, но като цяло по-добри като стил, сбити и кратки, малко по-реалистични, има повече действие, не е изсмукано от пръстите, Не мога да не си ги обичам, А и разбери ме, те са ми като деца, живея с тях известно време, после си поемат пътя и аз само гледам къде са в класациите. Всъщност се оказва, че никой преводач в БГ не иска да превежда еротика, защото е ужасно, ужасно трудно, А на мен не ми пречи, аз съм като гинеколог. Виждат пичка, е@ат я, Кво да я правят? Но Джон Грийн определено сега ще направи лятото ми прекрасно :) Почвам последната му непреведена книга след живот и здраве 5 дена :)

    ОтговорИзтриване