Powered By Blogger

четвъртък, 29 май 2014 г.

Осата Херта и порнография на словото и сливата

Днешната лекция: Порнография на словото и сливата
Сега ще направя кратка демонстрация за какво става дума.
Нека вземем за отправна точка изречението „Заваля студен дъжд.”
В художествената литература писателят би казал „Заваля.”
Писателката би казала „Задуха силен вятър. Клонките на дърветата се кършеха и падаха като умрели птици, а студеният дъжд изливаше хлад във вените на всяко живо същество”. Е, аз бих казала така, защото съм много обстоятелствена.
Ако е поет: „В душата ми закапа черен дъжд”  
С нотка на сарказъм: „Заваля, но пък нямам чадър и съм плешив.”
С нотка на еротика „Капките се стичаха като пот от челото на мъж пред еякулация в анал.” (примерно)
Ако е реклама… О, спирка няма тук… но нещо като „Заваля. Как да опазим прическата? Грабнете новия лак за коса…
Ако е разговор извън литературата, „Баси мамата , пак заваля”, или „Бах му мамата, добре че заваля, че тая жега ни умори”, „Божке дано не обърне на градушка”, „Иванеее, качвай се веднага в къщи, че вали бе, пишлеме. Имаш домашно по трудово” и т.н.
Сега, думата ми е за читателите (предимно жени), които искат романите им да звучат като реклами за паста за зъби.
Момичета, дами,
Ако в любовния роман, който четете е употребена думата „пичка”, казвам го, не за да оправдая думата, с която съм превела „cunt”, просто си помислете как казва мъжът (любовникът) ви на междукрачието ви. Не съм чула, честно никога в живота си, някой мъж да каже „Ще ти изям цветенцето с листенцата роса”. Сливката? Може. Защо тогава искате героите ви да говорят като на сбирка на анонимните сексманиаци? Искате романтика? Ми има. Стига човек да знае къде да я търси.
Или е по-добре да заменим всички думи които не ви се нравят с „такова”. „И докато я таковах бясно и яростно в таковата, таковата ми се такова и препълних презерватива?” Става, ама се губи от сюжета.
Никой в 21 век не се срамува да нарича нещата с истинските им имена. Но всеки се срамува да ги прочете. Що за лицемерие?! И размахвате пръст срещу хората, които са се потрудили да ви кажат нещата с имената им? Колко романтични романа написахте вие, АДЖЕБА? Колко от тях преведохте? Николко, нали, защото е ужасно трудно. И докато 99 процента от мъжете гледат порно и снимки на голи жени (да, да и твоят също), жените все още твърдят, че мъжете им казват „Мило, ще се любим ли?”, а не „Айде, че ми се е@е”.
Лицемерие е също да си купувате еротика и да я криете в чантата, сакън някой да не ви обвини в… какво? В четене? И сакън децата ви да не видят дума, която вече знаят? Много груб ви идва езикът на героите? Ми купувайте си поезия.
Ще попия росните ти капки
Ще те промуша с меча си суров
Ще изям усмивката ти тъй игрива
Ще разцепя тази твоя… душа със аромат на слива. (из цикъла „Еротични” на Осата Херта)  
Или пък четете медицинска литература. Когато пенисът на маймуната е в еректирало положение, той е готов за полов акт или така наречената пенетрация.
Или Дискавъри – женската изяжда мъжкия няколко секунди след половия акт.
Сега, не налагам мнение какво да четете, но така както има ТОМОВЕ, стотици хиляди тонове литература как да се справим с психическите си проблеми, със стреса, как да направим осемте стъпки към щастието (където… хм… странно… сексът не е споменат като една от тези стъпки поради причините изброени по-горе), така има и книги за секс. Не ви се нрави – не купувате, интересно ви е – разтваряте, зачитате, не ви харесва – оставяте. Все пак когато си купувате крем за ръце, не очаквате, че ще може да се ползва и за сос за спагети, нали? Не съм чула някой мъж да си купи Плейбой и да се изненада, че в него има снимки на голи жени. Би се изненадал ако НЕ ги види. Вие купувате романа, прочитате го и после за пред хората почвате да разправяте как ви се гадело от такива гнусни неща.
Нека ви кажа една малка тайна: всеки е дошъл на този свят в следствие на такива гнусни неща. Питайте майките си, те знаят.
И нека ви кажа и друга: прекаленото морализиране намирисва на липса на сексуален живот. Размахването на пръсти и закани, също (освен ако дамата не е по кожа и с камшик.)
Оставете хората сами да избират какво ще четат, как ще го четат, защо искат да го четат.
Порнография било. Пък не е порнография „Как отслабнах с 20 кила за 15 дни”, Не е порнография „Как станах щастлива с новите си накъдрени мигли”. Или пък „Как премахнах космите завинаги”. „Как се отървах от запека?”. Това не е, тъй ли? Ми що няма тогава книги „Как качих 20 кила за 15 дни?” „Как си пуснах косми?”,  Няма, щото никой не ще да си признае, че някоя друга тлъстинка не вреди, че някой и друг косъм възбужда мъжа.
Не знам дали съм ти казвала за Осата Херта. Ако не съм, сега ти казвам.
Осата Херта имала жило. И един ден с това жило написала на един лист едно изречение,  намушкала листа, разпрала го направо (без сексуален контекст)  и го развяла. На листа пишело „Разликата между морала и садизма е само един чушкопек и едно мушкато на балкона.”
Осата Херта мразела да пече чушки. Останало й от детство, а за мушкатото е друга тема.
Осата Херта често развявала такива листи, но един ден домакинята, която пуска прахосмукачка и в банята два пъти на ден я засмукала и сега ви пише от подземието.
Аз съм Грудьо от Чирпан
Хубав умен зет заврян
Петка, моята кокетка
Ме обича и като хиена от вратата ме съблича
Във косматата ми гръд
Впива жадно жарки устни
Свирка иска да ми друсне.
Мигом ставам твърд
Мятам я със плам и със засилка
Както е с готварската престилка,
С ролки във косата,
С косъмчета по бедрата,
С губер между краката.
По готварската престилка
Стене на кревата
Краката й горещи като пещи
Предните капаци
Като козунаци.
Боже, колко страстна, смела, вкусна, пивка
Е тази моя ненаситна сливка.
Това не става ли? Супер е според мен!
И Осата Херта ще завърши днешната лекция по порнография на словото с един цитат пт любимия й герой от романтичен роман, Дрю Еванс:
„Същото важи и за любовните романи. Александра буквално откъсна главата на Стивън, когато го хвана, че е взел да разглежда едно от моите  списания Плейбой, а в същото време Кучката лежи на плажа и чете някой роман, на чиято корица се кипри един от онези мъже с дълга коса, голи гърди и сини очи. Знаеш модела Фабио, нали? Е, точно този тип. А зад корицата – порно. 
Да, да, порно е! Няма две мнения.
И дори не е добро порно. „Той придвижи ствола на мъжествеността си към влажните листенца на женствеността й.”
Кой по дяволите говори така?” Дрю Еванс

Ай със здраве!
Гергана Дечева




Няма коментари:

Публикуване на коментар