Powered By Blogger

вторник, 9 октомври 2012 г.

Геометрия на чувствата


Ще направя опит да пиша пак за любовта. Обаче пак няма да ми се получи, щото ей така като си затворя очите и се замисля за любовта, ми изскачат едни геометрични фигури, та  май ще се оформи едно геометрично есе. Сега, аз има  много недоразвито въображение в математиката и честно казано съм много зле там. Винаги исках да си представя какво е безкрайност и все не можех. После се опитвах да си представя куб в сфера и цялото това в пирамида и някъде там да взема една точка и да изчисля някой радиус и все получавах резултат минус безкрайност. За това се осланям на това, което познавам добре – триъгълници.
Да си представим правата А, която може и да е крива хах, и как тя така си върви свободно из равнината и в един миг както си се движи тая права или крива попада на друга права или крива Б. Не се знае кой крив, кой прав, но тези А и Б могат да се пресекат, могат и да не се, ако не се – здраве да е. Но ако се,  могат си правят каквото искат – да се опнат на кръст или само да се опнат, да си застанат паралелно една до друга, да се оплетат една в друга и да станат като засукана прежда, да си се разделят, да си се владеят, да си играят на хоп-стоп. Обаче ако в определен незададен момент в равнината се появи права/ крива С, нещата се променят.
От всички възможни вариации, трите прави или криви обикновено постъпват по най-неудачния и глупав начин – правят триъгълник, вместо да си направят примерно сандвич. В триъгълника обикновено има двама остри, дето се мислят за остроумни и един тъп, не щото е тъп, а щото го правят на тъп. Тъпият ъгъл е подложен на зверски мъчния, в него някой забива пергел и почва да очертава кръгчета, а страните му  са така разтворени, че всеки който мине може да забие пергел (анален, или вагинален или и двете).
Има различни видове триъгълници:
Две жени, един мъж.
Двама мъже, една жена.
Трима мъже (гей триъгълник).
Три жени (пак така).
Три приятелки (хм… то развъдник за отровни змии, така че не е триъгълник).
В този вид триъгълници обикновено всеки се опитва да не бъде тъпака. За това започва битка за позиция сред остроумните. Обаче винаги един остава тъп (ъгъл). И така се редуват на тъпото място докато някой не хване една гума и да затрие А или Б или С и да се приключи. Друг е въпросът колко се приключва, защото и най-добрите гумички остават следи мамка му и следите личат. Като размазано петно, като нескопосано зачистени прикрити следи от убийство. Защото да затриеш някого с гумичката си е баш такова. Има един начин да се избегнат кървавите затривания – А, Б и С сядат и се разбират като хора. Опс, не като хора, понеже хората не стават за такива разбирателства. Те теглят от сантиметрите на другия до пълна победа, докато му теглят чертата без да знае и без да се усети.
Друг вид триъгълници са:
Мъж, жена, тъща.
Мъж, жена, свекърва.
В първия случай тъпакът е мъжът.
Във втрия –  жената.
Но тъщата/ свекървата са винаги там, не мож ги изтри ни с гума, ни с ножица. Така че, тези триъгълници са мъчителни, дълготрайни, нелепи и смешни и са константа. За това в началото на брака и дори много преди него е добре мъжът и жената да турят едно резе на вратата на съвместния си живот.
Така, друг триъгълник е мъж, жена, дете. Не разпъвайте децата си на кръст и не ги правете на тъпи ъгли, защото един ден ще се върнат при вас и ще ви изтрият с гумата. И добре ще направят. Няма да влизам в темата повече, за да не стане роман.
Има и разни други триъгълници – двамата и Бог, двамата и водката, двамата и дрогата, двамата и маниакална депресия, двамата и комара, двамата и кариерата, двамата и колата, двамата и шопинг мола, двамата и нейната компания, двамата и неговата компания, двамата и някаква друга лудост. Но в крайна сметка от великото чувство любов в един друг определен момент остава един  празен лист, понеже времето има голяма гума и тя е качествена. И на този празен лист ще се появят две нови прави или криви, които да поддържат илюзията за любовта.
Единствената права, която винаги ще върви успоредно, ще се пресича ненатрапчиво, ще докосва гальовно другата, колкото и да е крива, е правата и правдата и правото на майката да обича детето си. И привилегията да получава неговата любов. Колко много жени на го осъзнават? Точно толкова, колкото са необичаните деца в света. За това някои криви трябва да се изтриват преди да са се пресекли с някоя друга крива.
Следващ урок по геометрия: спиралата.

1 коментар:

  1. Великолепно.
    За мен дума, която съдържа в себе си корена "любов" най-много и най-заслужено трябва да се използва за чувството майка- дете.

    ОтговорИзтриване